Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

I'm back!! (update v1.4.5)

Μετά από μια μεγάλη απουσία, χαιρετώ και πάλι όλους τους φίλους και χρήστες της εφαρμογής! Στο διάστημα που υπηρετούσα τη μαμά πατρίδα και γύρισα όλη την Ελλάδα, η εφαρμογή τριπλασίασε τον αριθμό των εγκαταστάσεων της όπως και των αξιολογήσεων στο play store. Επίσης προστέθηκε στο site της σχολής ως επίσημη εφαρμογή της στην πλατφόρμα του Android! :D

 Όλα αυτά με χαροποιούν φυσικά, αλλά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η διακοπή του στρατού να με πάει πίσω, η εφαρμογή θα είχε σήμερα τους τριπλάσιους χρήστες και όλα τα features που ήθελα να προσθέσω εξαρχής! Ο στρατός μπορεί να με πήγε πίσω, αλλά προσωπικά πέρασα καλά, έκανα φιλίες που έμειναν και αναθεώρησα αρκετά δεδομένα στη ζωή μου κυρίως όσον αφορά τις δυνατότητες μου! Ελπίζω όποιος φίλος διαβάζει και δεν έχει πάει ακόμη στρατό, να έχει μια παρόμοια εποικοδομητική   εμπειρία όπως είχα και εγώ! :)

Μπορεί να έχω καιρό να γράψω στο blog, αλλά από την τελευταία ανάρτηση κυκλοφόρησα αρκετά  minor updates της εφαρμογής, κυρίως για ενημερώσεις  προγραμμάτων μαθημάτων και εξεταστικής, καθώς και για επίλυση μερικών bugs. Μετά από καιρό λοιπόν και αφότου κατάφερα να επανέλθω στο παλιό μου επίπεδο γνώσεων, επανασχεδίασα και ξαναέγραψα μεγάλα κομμάτια του πηγαίου κώδικα της εφαρμογής ώστε:
  1. να εναρμονίζονται με τα νέα APIs που εισήγαγε η Google στο Android
  2. η εφαρμογή να πραγματοποιεί πιο "έξυπνα" κάποιες από τις διαδικασίες της 
  3. να στηθεί το υπόβαθρο για μελλοντική εξέλιξη της εφαρμογής
Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί το μέγεθος του apk κατά 20% και να αυξηθεί η ευελιξία της εφαρμογής μιας και από δω και στο εξής, όλα τα προγράμματα μαθημάτων και εξεταστικής, δεν θα βρίσκονται ενσωματωμένα μέσα στην εφαρμογή όπως παλιά, αλλά θα γίνεται λήψη και ενημέρωση online με αποτέλεσμα να μην απαιτείται από εδώ και στο εξής να βγάλω update για να ενημερώσω 2-3 εικόνες!

Το update λοιπόν δεν θα περιέχει εμφανείς διαφορές, αλλά είναι η βάση για την επόμενη μεγάλη έκδοση της εφαρμογής με σημαντικές αλλαγές και γενικό redesign κυρίως όσον αφορά την πλοήγηση στα πιο δημοφιλή τμήματα της εφαρμογής, όπως οι ανακοινώσεις! Χρονοδιαγράμματα φυσικά δεν υπάρχουν μιας και πάντα ισχύει το "it's ready when it's ready".

Αυτά από μένα λοιπόν,  καλώς σας βρήκα και stay tuned! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου